Tisdag.

Idag har jag vadat i (tänk om jag kunde säga snö) 3 dm lera.

Hagarna ser förjävliga ut, lera, lera och åter lera, nu vill jag att det ska kallna så det blir hårt i backen.

Ikväll har jag förberett desserten inför middagen jag ska bjuda på i helgen, det är dags att göra sitt absolut bästa om man ska kunna komma i närheten av den brakmiddagen jag blev bjuden på.

Lägger upp receptet här och jag kan tillägga att det är min älskade Farmor som gjorde denna till mig första gången och gör den till varje jul bara för att jag älskar den.

Parfait, 6 personer.

Ingredienser:


3 äggulor
4-5 msk florsocker
2,5 dl vispgrädde
Ditt smakämne

Gör så här:

1. Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska "gå att skriva i den".
2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
3. Blanda ditt smakämne i de vispade äggulorna, blanda grädden i din äggblandning.
4. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.

Du kan använda vilka smaker du känner för, jag körde på en klassisk hallon/vanilj.

Nu har jag lessnat på att vänta och kastade upp mina adventsljusstakar, jag är några dagar tidig men skit samma, det blev jättefint.

Nu är det, som jag sagt många gånger tidigare, bara snön som fattas.
Jag håller tummarna.!
Love M♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0